De
afgelopen week was het weer heerlijk weer, iedere dag boven de 25 graden. We
zorgden ervoor dat we ´s ochtends alle klusjes gedaan hadden zodat we ´s
middags konden genieten van de zon en het zwembad. Michael verplaatste met de
pick-up stapels haardhout van de olijfboomgaard naar het huis en sjouwde met
balen hooi van de opslag naar de stal, farmfitness! Competitief als ik
ben, kon ik natuurlijk niet achterwege blijven en waagde me weer eens aan het
bergwandelen. Met al deze extra activiteiten hadden we wel weer een biertje in
de lokale bar verdiend, waar we halverwege de week naartoe gingen. Bij
binnenkomst werden we begroet door de buurman; leuk als je op een plek waar je
bijna niemand kent, onverwacht een bekende tegenkomt. Aan de andere kant van
het terras werd hardcore domino gespeeld door alle gepensioneerden uit de
buurt. Met een hoop geschreeuw en gelach werden de stenen op tafel geketst! Een
dagelijks ritueel. Wij bekeken het van een afstandje en aten tapas voordat we
weer teruggingen naar het huis. Bij terugkomst bleek dat we vorige week
waarschijnlijk iets teveel gehoopt hadden op minder eieren, want we vonden een dode
kip in de kippenren. Ondanks dat er tegen ons was gezegd dat het een oudje was
en dat dit eraan zat te komen, was het behoorlijk zielig. Wij leken het erger
te vinden dan de rest van de kippen, want die pikten er vrolijk op los. De
natuur is keihard! Toen we Michaels vader ’s avonds aan de telefoon hadden zei
hij dat we wel konden gaan kip shoppen, maar we hielden het liever bij window shopping...
Zondag gingen we met de buren lunchen in een restaurant net buiten Colmenar.
Zondag is hier echt dé dag voor familie bijeenkomsten. Families komen vanuit de
stad naar de bergen om gezellig met elkaar te eten en drinken. Eten bestellen
is af en toe een beetje Russisch roulette, je denkt dat je iets besteld hebt
wat je kent en dan krijg je iets dat er heel anders uitziet, maar wel erg
lekker is. Zoals de ‘porra’ die we als voorgerecht hadden, een gazpacho soep maar
dan een variant uit de regio, gemaakt van gepureerde tomaten, brood, olijfolie,
azijn en knoflook. De buurvrouw vertelde ons dat er in de regio zelfs een
jaarlijks gazpacho festival is, met tig verschillende soorten gazpacho. Voor
Michael was er als hoofdgerecht ‘pisto’ besteld, Een lekkere groente
ratatouille, ook wel ‘ropa vieja’ (oude kleren) genoemd, omdat het vaak gemaakt
wordt van allerlei overgebleven groenten.
What’s in a name, deze oude kleren smaakten goed! Na de lunch reden de buren
ons naar het Parque Natural Montes de Málaga.
Een idyllische route door de
bergen langs ‘ventas’ wegrestaurantjes. Bij bar Fuente de la Reina was een
uitkijkpunt waar we zicht hadden op Malaga en de kust. We eindigden de middag
met koffie in de naastgelegen bar, waar we alle zelfgemaakte cake van de
eigenaresse moesten proeven, wat een straf.
Living the good life!
BeantwoordenVerwijderenLiving the good life!
BeantwoordenVerwijderen