zondag 15 maart 2015

Tall Trees, Steep Locks

Vorige week kwamen we erachter dat men er in Engeland ook van houdt om met z´n allen in het bos te wandelen op zondag. The New Forest is ook wel dé plek hiervoor. Het gebied werd in 1079 bestemd als jachtterrein voor de Engelse koning Willem I die de `Forest Law´ invoerde, zodat hij voornamelijk boetes kon innen voor het overtreden van de regels. Aan het eind van de twintigste eeuw werd de ‘Forest Law´ afgeschaft en kreeg het gebied een toeristische functie waar de ponies voorrang hebben op al het andere verkeer. Dit laatste merkten we toen we met de auto op weg waren naar de start van de ´Tall Trees Trail´. We moesten af en toe remmen voor overstekend wild, dit keer was het niet alleen voor ponies, maar ook voor wielrenners in lelijke lycra waarvan sommigen met een 'I´m king of the road attitude'. Michael was er nog niet helemaal over uit welke van de twee erger was maar neigde naar een niewe ‘law’: hunting on cyclists.
Eenmaal bij de Tall Trees Trail aangekomen, bleek het een vrij korte wandeling in een mooie omgeving onder hoge naaldbomen die in 1859 geplant zijn, waarvan sommigen wel 50 meter hoog, impressive! De rest van de week gingen we weer elke ochtend naar fitness en in de middagen was Michael bezig met het opruimen en herinrichten van de zolder en schuur van zijn moeder. Om Michael niet in de weg te lopen tijdens zijn 'Antiques Roadshow' maakte ik uitgestippelde dorpswandelingen over blubberige paden door de weides rondom Fordingbridge met af en toe een spontane uitglijder waarvan de schapen zelfs raar opkeken. Na een hele week in en om het graafschap Hampshire maakten we gister een uitstapje naar Wiltshire, naar de Caen Hill Sluizen die zich tussen de plaatsen Devizes en Rowde bevinden. Na aankomst in Devizes namen we een take away koffie om wakker te worden en wandelden langs de indrukwekkende sluizen; totaal 29 over een afstand van ongeveer 3 km waarbij een hoogte van 72 meter wordt overbrugd.
We zagen een aantal boten de sluizen passeren. Twee schippers renden langs de kant van sluis naar sluis om deze handmatig te openen en te sluiten terwijl een derde de boot door de nauwe doorgangen stuurde.  Een behoorlijk intensieve klus als je bedenkt dat het ruim 5 uur duurt voordat je er met een boot doorheen bent. Wij waren gelukkig sneller bovenaan de heuvel en hadden tijd om ook het mooie plaatsje te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten